TEHNICA ȘERVEȚELULUI – modalitate de utilizare a figurinelor din ipsos

În ultima perioadă, figurinele din ipsos cu model în relief sunt un suport de lucru accesibil, decât în urmă cu câțiva ani. Noutatea acestui material creează o emoție pe care putem să o valorificăm într-o activitate deosebită cu copiii.

Vă propun o activitate realizată în tehnica șervețelului, o tehnică decorativă care poate fi utilizată cu succes activitățile de la școală sau grădiniță, grație succesului garantat și prețului mic pentru materialele de lucru.

Pentru activitatea Tablou cu floarea soarelui sau Tablou pentru mama am utilizat materiale din www.magazincreativ.ro: tablou pătrat din ipsos dimensiune 7 cm/ 7 cm, tempera Milan alb, galben, maro, șervețel decorativ cu floarea soarelui, lipici cu lac decoupage Pentart și am reciclat fâșii de 1 cm de carton de la ambalaje.

                 Tablou pentru mama

Mod de lucru:

-Se desprinde stratul exterior al șervețelului și se decupează din el doar partea care va fi lipită.

-În interiorul tabloului, cu pensula lată, se aplică un strat de lipici decoupage.

-Se așează șervețelul pe tablou și se presează cu grijă, cu degetul uscat, din mijloc spre margini, astfel încât să nu rămână aer între șervețel și tablou.

-Se aplică un alt strat de lipici decoupage peste șervețel. După jumătate de oră lacul decoupage se usucă și devine transparent.

-Cu tempera galben se pictează rama tabloului

-Se confecționează o ștampilă dintr-o fâșie de carton de la ambalaje cu dimensiunea de 1 cm, și se ștampilează cu maro deschis rama.

Încercați și garantez că veți reveni la această tehnică de lucru!

Acest articol este publicat în Revista Demersuri Creative nr. 37/ noiembrie-decembrie 2019.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.