Cascada Urlatoarea Busteni

Drumul pana la Cascada Urlatoarea este primul traseu al micutului nostru Mihai, la doar 3 ani! Am plecat la drum din Busteni insotiti de prietenii nostri, in total 4 adulti si 4 copii. Pentru noi, durata traseului a fost de doua ore dus-intors, cu tot cu pauzele impuse de copii sau pentru fotografii. Fiind un traseu accesibil, in iulie, perioada concediilor, a fost destul de aglomerat.

Am ”auzit-o” urland cu multi pasi inainte de a o gasi, ascunsa in miez de munte. Ajungand acolo esti nevoit sa imparti bucuria si racoarea cascadei cu ceilalti iubitori de cascade. Astepti la rand un loc langa balustrada pentru fotografia perfecta, pentru a o ”simti” cat mai aproape sau la mica trapta unde iti poti cobori sa iti spali mainile in apa racoroasa.

In spatiul special amenajat, pe stanci, iei o pauza sa servesti pachetelul din bagaj, sa te hidratezi sau sa citesti in voie povestea Urlatoarei asternuta pe panourile informative. In 2017 erau la o masa si vanzatori ambulanti cu suc, biscuiti, pufuleti… Stricau ceva din farmecul potecii de munte, dar erau de folos copiilor pofticiosi sau celor care nu calculasera corect cantitatea necesara de alimente sau lichide…

Legenda Urlatoarei spune ca doi frati iubeau aceeasi frumoasa pastorita. Nestiind de dragostea lor, se intalnesc intr-o negura cu pastorita in mijloc. Speriata, fata se arunca de pe stanci scotand un urlet imens, iar tinerii se prefac in stanci. Si astazi fata isi canta necontenit necazul in valtoarea nesfarsitei ape, aparata de privirea nefericitilor frati.

Cascada Urlatoarea este o cadere miraculoasa de ape de la distanta de 15 metri, formata prin unirea paraurilor Valea Comorilor si Urlatoarea Mica.

Cascada Urlatoarea Busteni, trasee montane cu copii, Vacanta in Romania

Traseul este accesibil, dar trebuie sa urmati cararile cu responsabilitate pentru a evita micile accidente. Unul dintre noi a incercat sa mearga pe un bustean cazut peste un fir de apa, s-a dezechilibrat si a cazut peste alte crengi, ranindu-se destul de rau.

Altfel a fost o experienta frumoasa pe care am repeta-o cu drag in fiecare zi!

Caderea apei in cascada este uimitoare!


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.