Cartea Activitati creative cu ziare si reviste

Cartea „Activităţi Creative cu ziare și reviste”, este o colecţie de activităţi de Abilităţi Practice şi/ sau Arte Vizuale, care se pot realiza reciclând ziare și reviste. Plecând de la ideea că nu întotdeauna avem materiale profesionale pentru activități, am invitat doamne profesoare iubitoare de frumos, să mi se alăture în demersul de a promova reciclarea creativă a ziarelor și revistelor. În ciuda pandemiei, idei pline de culoare au prins contur şi s-au așternut ușor în carte, foaie cu foaie. Fotografiile sunt sugestive, nu sunt profesionale, aşa cum nici rezultatele – lucrările copiilor, nu sunt întotdeauna „lustruite” pentru marile galerii de artă, dar originale precum ale marilor artişti. Această carte poate fi: o invitaţie la lucru, o idee pentru activități creative originale, un ghid pentru reciclarea creativă a ziarelor şi o expresie a profesionalismului cu care doamnele profesoare ne-au dezvăluit din experienţa dumnealor.

Cartea contine 26 modele de activitati creative realizate valorificand creativ ziare si reviste. Activitatile pot fi realizate de copii cu varsta peste 3 ani, majoritatea fiind adaptabile fiecarui nivel de varsta. In carte gasiti modele realizate in diferite tehnici de lucru, cu finalitati cat mai diverse: rame fotografie, semne de carte, boluri, cutii, rafturi, felicitari, buchete de flori, brazi, copaci, frunze de toamna, ghirlande si clasicele colaje tematice.


Autori: Mihaela ALBIANU, Valentina TANASACIUC, Maria UJOC, Mirela ANDREI, Adrian DINU, Mariana DINU, Bianca-Ionela DUMITRASCU, Aurelia-Ramona GLIGA, Mihaela IACOB, Madalina-Ionela SFIRCA, Ionela ZBARCEA si copiii: Amalia ALBIANU, Andreea-Catalina BANU, Daniela-Nicoleta BANU si Teodora TANASACIUC.

Cartea poate fi cumparata de pe site, de AICI.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.