16 activitati cu carlige din lemn sau plastic

Carligele din lemn sau plastic, sau clestisorii, cum le mai spunem unii dintre noi, sunt materiale pe care orice copil le are la indemana. Izolati de nesupusul CORONAVIRUS, #StamAcasa, dar majoritatea parintilor cauta idei pentru activitati creative cu materiale cat mai la indemana.

Astazi va propun 16 activitati creative in care puteti valorifica carlige din lemn sau din plastic, mari sau mici. Carligele decorate prin activitatile propuse pot fi utilizate ca si carlige de prindere, magneti pentru frigider sau obiecte decorative. Alegerea este a tuturor, distractia este a copiilor!

  1. Carlige din lemn decorate cu marker permanent. Amalia (10 ani) a decorat carligul din lemn de bambus cu marker 0.5, iar pe spate i-a aplicat 1 magnet patrat autocolant din setul de 50 bucati. Il folosim atasat pe frigider pentru lista de cumparaturi.
  • 2. Carligul crocodil. Materiale necesare: carlig bambus, ochi mobili, acrilic verde, acrilic negru. Carligul crocodil il folosim ca sa inchidem pungile cu alimente si ne bucura mult cand il zarim in sertar. Dar putem sa ii aplicam si patrate magnetice autoadezive.
  • 5. Carlig cu flori din margele termoadezive. Carligele pot fi un suport deosebit pentru decoratiunile realizate din margele termoadezive. Carligul din bambus se picteaza cu acrilice pe care se lipeste, cu lipici siliconic, floarea obtinuta din margele termoadezive.
  • 6. Carlig decorat cu servetele. Materiale necesare: adeziv decoupage Pentart, servetel decorativ, patrate magnetice autoadezive. Din servetelul decorativ se desface primul strat, se decupeaza modelul dorit, se aplica un strat de adeziv pe servetel, apoi servetelul, se preseaza cu degetul uscat servetelul astfel incat sa nu ramana bule si se aplica deasupra uns trat final de adeziv. Se lasa la uscat.
  • 7. Iarna – carlig pictat. Cu un penson subtire, de preferat nr. 1, poti picta un peisaj de iarna chiar pe carlig. Incearca si vei fi surprins de rezultat!
  • 8. Om de zapada – carlig decorativ. Avem nevoie de: fetru rosu, spuma gumata autodeziva glitter, lipici solid, acrilice si magnetii mai sus amintiti. Caciulita omului de zapada se face dintr-un triunghi pe care-l lipim de carlig.
  • Aceste doua activitati sunt realizate cu carlige, clestisori mici din lemn, pe care ii gasiti pe site-ul nostru AICI.
  • 10. Carlig decorat cu quilling. Clestisorul din lemn se picteaza cu acrilice, se lasa la uscat macar 1 ora si apoi se lipeste floarea obtinuta in tehnica quilling.
  • 11. Carlig fluture. Clestisorul de lemn natur de 5 cm se picteaza cu acrilice decorat cu figurine din lemn fluture
  • Aceste doua activitati le-am realizat cu figurine mici din ipsos, cu dimensiunea de maxim 5 cm, care se picteaza cu acrilice, pentru a fi rezistente la apa sau zgarieturi, si se lipesc cu lipici siliconic. Deoarece sunt destul de grele pot fi utilizate ca si carlige pentru pungi. Pentru placerea copiilor, la final, se poate aplica un strat de lipici glitter.
  • 12. Carlig floare.
  • 13. Carlig dinozaur
  • 14. Acest carlig fluture este lucrat in tehnica combinata, in echipa, de copiii mei de 10 si 6 ani, Amalia si Mihai. Mihai a desenat cu carioca doua fasii de hartie igienica alba, iar Amalia a pictat un fluture din carton reciclat. Aripioarele desenate de Mihai au fost prinse in mijlocul carligului, iar fluturele pictat de Amalia a fost lipic cu banda dublu adeziva pe esteriorul unui carlig galben din plastic.
  • 15. Fluture albastru. Carligul din lemn se picteaza cu acrilice. Doua hartii de prajituri cu dimensiunea de 10 cm se taie in doua si se decoreaza cu carioca. Se lipesc intre ele si se prind in mijlocul carligului.
  • 16. Fluture cu buline. Hartiile de briose se taie in doua si se suprapun in mijlocul carligului. Carligul din plastic violet se picteaza cu acrilic alb si cu pensonul subtire.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.