Activitati cu plastilina usoara

Plastilina usoara, moale, este unul dintre materialele favorite ale copiilor cu care lucrez in cadrul atelierelor de creatie pe care le desfasor in Iasi. Chiar daca #StamAcasa incercam sa ne amintim de ateliere frumoase si sa le reluam in alte forme. Setul cu 24 de pungulite cu plastilina usoara este non toxic si poate fi utilizat de copii cu varsta peste 3 ani. Deoarece plastilina usoara se usuca foarte repede dupa utilizare, va recomand sa utilizati la o activitate 2-4 culori. Da, bineinteles ca plastilina se pastreaza in pungulite inchis etans, dar de cele mai multe ori omitem acest pas si descoperim ca s-a uscat.

Hai sa vedem ce activitati putem face cu copilasii folosind acesta plastilina.

Plastilina usoara

Decoram casuta pasarelelor! Casuta o gasim AICI, iar plastilina usoara AICI. In aceeasi tehnica putem decora si accesoriile din lemn: pusculita fluture, si suportul pentru creioane. Se lipesc prin apasare fasii subtiri sau mici bile de plastilina. Fiecare copil lucreaza potrivit nivelului de dezvoltare. Plastilina este fina si aluneca atat de usor intre degetele copiilor, astfel incat activitatea poate sa dureze pana cand se termina pungulita. Luati o bucatica de plastilina si veti descoperi cate este de relaxant doar sa modelezi aceasta plastilina!

Floare – desen cu plastilina pe carton panzat. Aplicam plastilina pe cartonul panzat, cu dimensiunea de 10 cm/ 10 cm si, daca mai este dispozitie, pictam suprafata neacoperita sau o puteti lasa nepictata. Plastilina se poate aseza in straturi succesive doar daca stratul anteior nu a inceput sa se usuce.

Crenguta inflorita – desen cu plastilina pe carton. Ghiciti care este lucrarea lui Mihai, prichindel de grupa mare, si a Amaliei, scolarita de clasa a IV-a?

Figurinele 3D raman insa adevarata provocare pentru copii! Amalia s-a distrat modeland o purcelusa in piscina, iar Mihai si-a facut o minge pe care si-acum o mai arunca prin casa.

Totul este despre distractie, timp de calitate petrecut in familie, dar si dezvoltarea muschilor mici ai mainii! Va invit sa le cumparati copiilor aceasta plastilina, cand o gasiti in stocul magazinului nostur creativ, si sa va bucurati de copii “ocupati”.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.