Carul mare – colaj

O idee bună pentru micuții creatori pasionați de astronomie, ar fi ca după ce priviți împreună cu aceștia cerul înstelat, să le propuneți a realiza o lucrare în care să-și etaleze nu doar imaginația, ci și cunoștințele legate de constelațiile lor preferate.

Materiale necesare: Cu ajutorul unui carton A5 albastru și a unui set Luna și stelele, care conține 10 luni (5 cm), 50 de steluțe mari (2,5 cm) și 100 de steluțe mici (1,8 cm), se poate crea o felicitare sau un simplu colaj care să prezinte Carul Mare, așa cum este văzut de copil.

carulmare3

Mod de lucru: Mai întâi se lipesc steluțele mari realizând forma Carului Mare, apoi se lipește luna, de preferat într-un colț al paginii, după aceasta urmând să fie lipite steluțele mici astfel încât să completeze imaginea. Pentru a pune în evidență Carul Mare se pot uni stelele mari cu ajutorul unei carioci albastre, iar pentru a trasa liniile se poate folosi o riglă.

carul mare0 carul mare1 carulmare2

Și pentru copiii preșcolari, dar și pentru copiii mai mari, această lucrare poate fi realizată atunci când sunt studiate planetele la grădiniță sau la școală. De asemenea, ea poate fi dăruită cuiva drag sau atașată portofoliului/panoului personal.

Folosind acest set plin cu luni și stele, ce alt colaj ați realiza împreună cu cei mici? Așteptăm sugestii!

Spor la lucru!

 

Cu drag,

Ioana Sanciuc

 

Setul Luna și stelele este disponibil în magazinul inspirației tale AICI, click pe AICI.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.